Structureel meer omzet, winst en werkkapitaal? Neem contact op!

This is your wake-up call

Wij mensen zijn behoorlijk geconditioneerd door het leven. Natuurlijk, zonder afspraken en regels zou het leven een grote chaos worden. Maar zijn we niet te ver doorgeslagen in ons oerwoud aan regels, SMART doelstellingen en oordelen over anderen? Een ander denkbeeld wordt al snel onconventioneel of raar gevonden. Terwijl 'the magic world' zich juist buiten de gebaande paden bevindt! Buiten de comfortzone van het gangbare.
Laten we die lijn eens doortrekken naar het bedrijfsleven. De enige constante factor is: permanente verandering. Om de slag niet te missen, is het noodzaak om out-of-the-box te denken. Om heerlijk dwars en onconventioneel te zijn. Vol energie het avontuur van de onbetreden paden op te zoeken. Maar de praktijk van alledag is vaak weerbarstig. Hoe krijgt u uw mensen zover? Hoe geeft u ze een wake-up call? Zodat ze in beweging komen. Overweeg dan eens om onze bedrijvendokter in te huren. Zij vindt het geweldig om mensen op ludieke manier een wake-up call te geven. Om ze te laten beseffen dat ze thuis vaak stukken creatiever zijn dan op het werk. En om ze te prikkelen wat vaker buiten de eigen comfortzone te treden, zodat ze 'the magic world' leren te omarmen.

Go where the magic happens

.Magic - ProfinQ

It is not the strongest of the species that survives. Nor the most intelligent. But the one most responsive to change. – Charles Darwin

Link naar de praktijk van alledag

Neem het onderwerp: winst. Dat is redelijk essentieel voor het voortbestaan van een bedrijf. Hoe gaat uw bedrijf, in een wereld van constante disruptive innovations, de winst op een gezond peil houden? De sneltreinvaart waarin deze ingrijpende veranderingen elkaar opvolgen, roept vaak innerlijk verzet op. Het gaat ons te snel. Het maakt ons bang. De robotisering zal banen gaan kosten, aldus Den Haag. Terwijl de gevreesde automatisering (van de jaren 80) ons juist werkgelegenheid heeft gebracht. Maar daarvoor moesten wij wel veranderen! Stel dat u niet met een computer overweg kunt, dan staat u tegenwoordig volledig buiten de maatschappij. Datzelfde geldt voor de volgende disruptive wave die eraan komt. Stap dus uit die comfortzone. Laat u prikkelen door onze bedrijvendokter om in ‘the magic world’ te stappen. Wat heeft u te verliezen?
Wat betekent dit nu voor de praktijk van alledag? Als u er niet voor zorgt dat uw mensen en de bedrijfsvoering flexibel en schaalbaar worden, weet u zeker dat u over enige tijd out of business bent. Dit wordt ook wel eens Lean and Agile genoemd. Maar ongeacht welk etiket u er op plakt, het gaat erom dat uw bedrijf snel moet kunnen schakelen. Niet alleen in de top, ook op de werkvloer! En daar kan die ooit zo gevreesde automatisering, alsmede de 4e revolutie van Smart Industries, een prachtige tool voor zijn. Omarm die kansen en verdiep u in de mogelijkheden. De toekomst kent alleen een weg vooruit.

img_divider

Waarom Mieke als spreker?

De passie voor het ondernemerschap straalt aan alle kanten van haar af. Mieke is duidelijk ondernemer in hart en nieren. Wat niet zo verwonderlijk is. Doordat ze opgegroeid is in een familie van ondernemers (generatie op generatie), raakte ze al op zeer jonge leeftijd besmet met het ondernemersvirus. Van kinds af aan wist ze dat ze ‘ooit’ het ondernemerspad op zou gaan.
Lang in loondienst werken bleek inderdaad niet aan haar besteed. Daarvoor zijn haar visie en mening te afwijkend. Ze loopt veelal op de troepen vooruit. Is super nieuwsgierig naar de laatste trends en technologische ontwikkelingen. Vraagt en onderzoekt veel. Bekijkt problemen graag van allerlei verschillende kanten. En vormt zo gaandeweg haar eigen beeld. Een beeld dat veelal niet past bij het gemiddelde. Niet valt te rangschikken onder de noemer: consensus. Oftewel, een vrijgevochten geest.

Het mooie van die onconventionele denkbeelden is dat Mieke u daarmee een wake-up call kan geven. Ze is niet het type dat u iets op wil leggen. Het enige dat ze wil is: u aan het denken te zetten. Of u daarna rustig door wilt slapen, of klaar wakker direct tot actie over wilt gaan … dat maakt haar niet uit. Zo lang u maar getriggerd raakt om uw bestaande denkbeelden te heroverwegen, dan is ‘de klus’ wat haar betreft geslaagd. Wees echter gewaarschuwd. De vinger op de zere plek leggen is een sterke kwaliteit van haar. Waarmee Mieke u aan de ene kant uitstekend de ogen kan openen, terwijl dit tegelijkertijd nogal oncomfortabel kan aanvoelen.

En die toekomstige mogelijkheden brengt Mieke graag in beeld via een prikkelend en motiverend betoog. Met humor, energie en persoonlijke interactie. Voorzien van interessante voorbeelden en leuke anekdotes. Uiteraard met een koppeling naar de praktijk van alledag. Want met het besef dat u moet inspelen op de mogelijkheden van de 4e Industriële Revolutie, bent u er natuurlijk nog niet. Dan begint het echte werk pas. En wel met de hamvraag: hoe komt u het beste van A naar B?

Boek Mieke als spreker - motivatorWilt u Mieke Mennink inzetten als spreker tijdens uw evenement of bijeenkomst? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Dat kan per telefoon: 053 - 435 8668. Of stuur een e-mail naar: info@profinq.nl

Interesse? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.