Structureel meer omzet, winst en werkkapitaal? Neem contact op!

adviseur-mieke-mennink-profinq

Jouw vaste adviseur Mieke

Mieke Mennink - FC (1977): Ik ben niet de traditionele Financial die als een wandelend spreadsheet door het leven gaat. Cijfers vind ik eerlijk gezegd maar matig interessant. Ze moeten wel betrouwbaar zijn en goed de ontwikkelingen van het bedrijf weergeven, zodat je praktische stuurinformatie in handen hebt. Je kunt niet zonder. Zeker niet in onze huidige tijd van data-analyse / business intelligence als kritische succesfactor. Maar hecht er tegelijkertijd niet teveel waarde aan. De echte winst maak je nog steeds door samen met je medewerkers slim te ondernemen. Het spel goed te spelen!

Mijn kracht als bedrijfsadviseur zit 'm dan ook in het persoonlijke gesprek met de ondernemer. Om zo al pratende vanuit mijn intuïtie - vermengd met kennis en jarenlange ervaring - tot een praktische, bedrijfsspecifieke oplossing te komen. Ik verschuil me niet achter standaard werkwijzen of dikke rapporten. Dat beschouw ik eerder als een blijk van onvermogen. Als je oprecht betrokken bent en voldoende boven de stof staat, kun je door de juiste vragen te stellen snel tot de essentie komen. Om vervolgens samen aan de slag gaan. Waar nodig word ik daarbij ondersteund door mijn backoffice en versterkt door mijn netwerk.

Loopbaan van Mieke in vogelvlucht

2002
Start in de accountancy
Vol overtuiging ben ik in de accountancy gestart. Wat een mooie basis met brede werkervaring! Jammer dat de regelgeving steeds meer de boventoon ging voeren.

2005
Interim management
De diversiteit bleef door (inter)nationale interim klussen uit te voeren. Van kleine MKB bedrijven tot aan beursgenoteerde bedrijven en not-for-profit instellingen.

2011
Financial Controller
Tussen alle bedrijven door ben ik in 2011 afgestudeerd als Financial Controller aan de Open Universiteit. Daar sta ik uiteraard netjes in het FC-register ingeschreven.

2012
Oprichting ProfinQ
Na 10 jaar is een lang gekoesterde droom uitgekomen: de oprichting van mijn bedrijf ProfinQ. Mooi dat ik MKB ondernemers in alle vrijheid, naar eigen inzicht kan helpen.

What drives you every day? It’s not about what you do … it’s why you do it!

Passie en drijfveer adviseur Mieke

Drijfveren bieden je zicht op datgene wat je van binnenuit drijft. Op wat je wilt neerzetten in de wereld. Wat voor jou van het grootste belang is en wat je in de meeste gevallen ook relatief gemakkelijk zult kunnen leveren.

Doordat ik ben opgegroeid in een MKB familie, heb ik van jongs af aan een passie voor het ondernemerschap ontwikkeld. Die vrijheid om alles naar eigen idee en droom te realiseren is fantastisch. Maar lang niet altijd makkelijk. Je wordt immers ook keihard geconfronteerd met jezelf. Jij moet het doen. Er is niemand anders die het voor je doet. En ik hou enorm van die permanente uitdaging! Tot mijn grote verbazing heb ik geconstateerd dat zelfs mijn internationale interim klussen, mij op het persoonlijke vlak, niet half zoveel hebben uitgedaagd als het ondernemerschap.

De beste weg in het leven ...
Wat is er nou mooier dan je passie met je drijfveer te combineren? Volgens mij is dat de beste weg die je in het leven kunt bewandelen. Mijn passie voor het ondernemerschap laat zich uitermate goed combineren met mijn drijfveer om mensen te motiveren het beste uit zichzelf te halen. Boven zichzelf uit te groeien. Vandaar dat ik in 2012 mijn bedrijf ProfinQ heb opgericht. Een lang gekoesterde wens. Tegenwoordig kan ik als bedrijfsadviseur onafhankelijk, in alle vrijheid en geheel naar eigen inzicht MKB ondernemers helpen het beste uit zichzelf en hun bedrijf te halen. That's what I love to do.

Wat kenmerkt Mieke als adviseur

Combineert intuïtie met kennis en jarenlange ervaring.
Kan zeer snel schakelen en tot de kern van het probleem komen, voorzien van praktische oplossingen.
Houdt in alle tumult het doel en de rode draad goed voor ogen, zorgt voor rust, structuur en overzicht.
Geeft de ondernemer alle vrijheid in diens besluitvormingsproces ... het blijft immers jouw bedrijf.
Krijgt energie van de samenwerking met ondernemers die alsmaar succesvoller worden.

Aanvragen consult

Klant testimonials

Krijg direct advies