Structureel meer omzet, winst en werkkapitaal? Neem contact op!

Onze 5 logische stappen tot succes

Je wilt direct aan de slag en het liefst direct resultaat zien. Dat begrijpen we. Daarom geven we ook heel direct advies. Lees: snel en 'to the point', dan wel confronterend duidelijk zijn waar nodig. Maar een beetje structuur hoort er ook bij. Je wilt immers niet druk zijn, je wilt vooruit komen. Die gedroomde successen boeken.
In de praktijk blijkt dat het werkkapitaal bij veel MKB bedrijven, in meer of mindere mate, toch onder druk staat. De meest logische stap is dan om met dit punt te beginnen. Want geld op is bedrijf weg. Het is dus zaak dat daar eerst rust komt. En als je eenmaal weet hoe je er echt voor staat, kun je de verdere prioriteiten bepalen. Dieper in de bedrijfsvoering en strategie duiken. Natuurlijk hoeft er niet bij iedere stap even lang stil gestaan te worden. En het is ook heus geen verplichting om alle stappen te doorlopen. Het is alleen zo dat in de praktijk blijkt dat het gros van de MKB bedrijven, onderstaande 5 logische stappen doorlopen. En dat ze daardoor structureel meer omzet, winst en werkkapitaal krijgen. Lees het eens rustig door. Wie weet brengt het je op goede ideeën.

 


Als er onvoldoende werkkapitaal is, heeft het geen zin om je eerst te verdiepen in de overige stappen. Want geld op = bedrijf weg. Dus is onze eerste actie gericht op het werkkapitaal vergroten. Dat blijft de primaire randvoorwaarde om überhaupt te kunnen ondernemen. Het komt haast niet voor dat we deze stap volledig over kunnen slaan.

Betrouwbare managementinformatie opstellen is meestal de volgende stap. Enerzijds om extra werkkapitaal aan te trekken. Maar los daarvan, is het altijd van belang dat je goed weet hoe jouw bedrijf er precies voor staat. Als je stuurloos bent, maak je het jezelf wel erg lastig om structureel meer winst te realiseren. En daar draait het uiteindelijk toch allemaal om.

Cijfers zijn het resultaat van bedrijfsprocessen, uitgevoerd door mensen. Wil je de cijfers (lees winst) structureel verbeteren, dan dienen de bedrijfsprocessen soepel te lopen. Dat gaat niet vanzelf. Het vergt gerichte, consequente actie, wil je daadwerkelijk de bedrijfsvoering verbeteren.

Als de eerste operationele verbeteringen zijn doorgevoerd, ontstaat er tijd om je strategie eens goed tegen het licht te houden. Zeker gezien de vele turbulente technologische ontwikkelingen, wil je met enige regelmaat opnieuw je strategie bepalen of aanscherpen. Veel ondernemers weten alleen niet goed hoe ze daar handen en voeten aan kunnen geven. Een strategie moet niet in de bureaulade terechtkomen, maar juist in de hoofden van de medewerkers gaan leven.

Samenvatting volgt van menu winst verhogen in 5 stappen.


Behoefte aan meer informatie? Of een adviesgesprek?