Het valt mij op dat er grofweg twee soorten MKB ondernemers zijn. Ondernemers die vinden dat geld vooral moet rollen. Versus ondernemers die het geld liever oppotten … voor het geval er onverwacht iets tegen zit. Maar welke ondernemer is nou beter? Wie zou jij als voorbeeld stellen?

 

De groots denkende ondernemer die meeslepend leeft

Aan de ene kant zijn er dus de MKB ondernemers die groots denken, meeslepend leven en vinden dat risico’s nu eenmaal bij het leven horen. Aan de buitenkant kun je totaal niet kunt zien dat velen toch regelmatig in de financiële problemen zitten. Omdat ze in hun enthousiasme weer wat te ver op de zaken vooruitgelopen zijn. Die ondernemers kun je als bedrijfsadviseur iedere tool aanbieden die er op de wereld bestaat, zodat ze bijvoorbeeld hun werkkapitaal beter kunnen beheersen. Maar het aandragen van allerlei tools helpt niets. Het zit ‘m in de mindset van dit soort ondernemers.

 

De bedachtzame ondernemer die hecht aan zekerheid

Aan de andere kant heb je de bedachtzame MKB ondernemers. Die overal voor verzekerd zijn. Die voor zo ongeveer iedere mogelijke tegenvaller een spaarpotje achter de hand hebben. En als ze eens helemaal los gaan, kopen ze een tweedehands sportauto om mee te touren. Tweedehands hè, dat moet wel benadrukt worden. Want stel dat mensen zouden denken dat ze het geld over de balk smijten. Die ondernemers hebben echt geen fancy tools nodig, want ze zitten bovenop de cijfers. Weten altijd hoe ze er financieel voor staan. Er loopt als het ware een ingebouwde rekenmachine mee in hun hoofd.

 

Wie is nou de betere ondernemer?

Zou iedereen een voorbeeld aan de bedachtzame MKB ondernemers moeten nemen? Accountants, belastinginspecteurs en andere Financials worden uiteraard erg blij van zo’n type ondernemer en zullen volmondig ja zeggen. Maar nee, de ene MKB ondernemer is niet beter dan de andere.

De groots denkende ondernemer neemt duidelijk meer risico en maakt ook regelmatig het onmogelijke via allerlei u-bochten en tegen ieders verwachting in toch mogelijk. Is een pionier die de grenzen verlegt. Tja, met soms wat ‘collateral damage’ als gevolg … iets dat er in hun ogen nu eenmaal bij hoort. Sometimes you win and sometimes you loose. Terwijl de bedachtzame ondernemer voor stabiliteit in zaken zorgt. Hun afspraken, specificaties, projecten, betalingen, etc. … die kloppen altijd en dat maakt hen tot een betrouwbare business partner met hoge gun factor. Beiden zijn op hun eigen wijze dus zeer succesvol zijn.

 

De kracht van diversiteit

Als bedrijfsadviseur word ik – geef ik eerlijk toe – wel eens tureluurs van die groots denkende en meeslepende ondernemers. Met name wanneer het zulke ‘grootse’ proporties aanneemt dat de bedrijfsvoering van een bedrijf volledig onder druk komt te staan en niemand op de werkvloer nog weet waar die aan toe is. Dan is het mijn uitdaging om zo’n ondernemer weer met de voeten op aarde te laten landen.

Toch is het van belang om te onderkennen dat beide type ondernemers (in alle redelijkheid) essentieel zijn voor BV Nederland. Risico durven nemen versus stabiliteit bieden; beide kanten van het spectrum zijn gewoon nodig. Laten we vooral geen homogene massa nastreven. Juist de diversiteit in bedrijven maakt ons land sterk. MKB ondernemers vormen de financiële ruggengraat van onze samenleving; zij dienen niet in een hokje gedrukt te worden.

 

Laat de persoonlijkheid spreken

We weten allemaal dat de persoonlijkheid van de MKB ondernemer een wezenlijke stempel op diens onderneming drukt. Dat maakt dat ieder MKB bedrijf zijn eigen, unieke bedrijfscultuur heeft. Net zoals ieder gezin zijn eigen spelregels, normen en waarden heeft. Dat kun je niet voorkomen en al helemaal niet per type gezin standaardiseren. Dus laten we ophouden met allerlei waardeoordelen en stoppen met het ophemelen van een best-practise of one-size-fits-all bedrijfsvoering.

Accepteer dat ieder mens, dus ook een ondernemer, zo z’n valkuilen heeft. De negatieve gevolgen daarvan voorkom je niet door het invoeren van meer regelgeving, uitgebreidere analyse tools, extra SMART doelstellingen en ga zo maar door. We zijn nu eenmaal irrationele en emotionele wezens, ook al zien we onszelf graag als redelijk rationeel en ‘in control’. Wanneer je de feilbaarheid van je mens-zijn onderkent, heb je meteen het begin van de oplossing te pakken: zorg voor tegenwicht.

 

Toon leiderschap

Omring je met mensen die in jouw ogen verstand van zaken hebben, die je respecteert, waar je een klik mee hebt. Die jou inhoudelijk tegen durven te spreken. Die jou een spiegel voor mogen houden. Of je het geld nu graag laat rollen, of dat je meer van het oppotten bent, dat maakt eigenlijk niet zoveel uit. Het gaat niet zozeer om de beste werkwijze; het gaat vooral om betrokken leiderschap. Dat je er bent voor jouw ‘tribe’ … jouw medewerkers, jouw gezinsleden, jouw vrienden.

En dat doe je door (vanaf nu) structureel tijd in te plannen om te klankborden met enkele vertrouwelingen. Durf je koers te toetsen aan hun mening, je visie aan te scherpen op basis van hun feedback. Dan zullen jouw persoonlijke ondernemers kwaliteiten het beste tot hun recht komen. En daar profiteren we in BV Nederland allemaal van!

PS: wil je nader van gedachten wisselen over jouw persoonlijke leiderschapskwaliteiten, neem dan gerust rechtstreeks contact op met mij per telefoon: 06-52 33 09 44 of per mail: mieke.mennink@profinq.nl

ShareShare on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0Share on Google+0